google-site-verification: googleabac4f29fce86efc.html

Saveti pri kupovini

SAVETI PRI ODABIRU KOLICA ZA VAŠU BEBU

Vaš BEBBCO je tu za Vas da Vam pruži savete pri odabiru kolica.

Kolica za bebe su jedna od najvažnijih stvari jer se ona kao i krevetac koriste svakodnevno, od rodjenja pa do otrpilike 3 godine ili dok ih Vaši mališani ne prerastu, zato je bitno sa velikom pažnjom odabrati pravi izbor.

Najbitnije stavke za kolica su funkcionalnost i kvalitet, naravno moderan izgled i dizajn ne smeju da zaostaju.

Danas kod kolica za bebe su najfunkcionalniji setovi kolica 3u1, zato što prilikom jedne kupovine u kompletu dobijate kolevku, sportsko sedište i auto sedište.

POLOŽAJ:

Prilikom odabira kolica morate obratiti pažnju da kolica mogu da se koriste od rodjenja, tj da imaju ležeći položaj. Ako ste se odlučili za set 3u1 onda ovu funkciju Vaša kolica moraju da imaju jer dobijate čvrstu kolevku koja ima položaje od 0-45 stepeni i sportsko sedište koje ima položaje od sedećeg pa skroz do ležećeg.

TOČKOVI:

Točkovi na kolicima su iako Vam se na prvi pogled nečini, veoma bitna stavka. Postoje razlika izmedju točkova, mogu da budu plastični ili gumeni i mogu da budu manji ili veći. Naša preporuka je svakako da točkovi ne budu plastični već gumeni i da ne budu manji nego veći. Iz tog razloga jer će Vam vožnja biti mnogo udobnija sa većim gumenim točkovima, pogotovo ako prelazite preko nepristupačnih površina ili po snegu.

MONTAŽA i SKLAPANJE:

Obavezno pre kupovine pogledajte na koji se način ram sklapa i da li Vam to odgovara. Veoma je bitno da možete vrlo jednostavno i sa lakoćom to da obavite jer je to svakodnevni proces pogotovo ako vozite bebu u automobilu i morate da ponesete ram sa sobom. Veoma je bitno da možete u par poteza da ga montirate i nastavite sa udobnom vožnjom.

VISINA KOLICA:

Bitno je da Vam visina kolica odgovara, ako su Vam slučajno previsoka ili preniska, kolica trebaju da imaju dršku koja se podešava po visini da bi mogli da prilagodite vožnju prema Vama.

CENTRALNA KOČNICA:

Vaša kolica moraju da imaju centralnu kočnicu jer pri zaustavljanju na ravnom ili blagom nagibu poželjno je da uz držanje kolica za dršku dodatno i stisnete centralnu kočnicu radi većeg stepena bezbednosti Vašeg deteta.

AMORTIZACIJA:

Bitno je da Vaša kolica poseduju amortizere jer to utiče na udobnost prilikom vožnje, a naročito preko nepristupačpnih predela i površina,i dodatni plus je ako se može podešavati tvrdoća Vaših amortizera.

SIGURNOST:

Vaše dete prilikom vožnje mora da bude sigurno i da kolica imaju sigurnosne pojaseve za vezivanje i zaštitnu prečku koja može da se skine po potrebi.

Pored glavnih karakteristika poželjno je da prilikom kupovine kolica u kompletu dobijate torbu za mamu jer je ona neizostavni deo prilikom svake šetnje, šoping korpu ili torbu za odlaganje stvari koja se nalazi na ramu kolica ispod kolekve, držač za flašicu, zaštitu od vetra i kiše i zaštitu od komaraca i insekata. Takodje svaka kolica moraju da imaju zimsku navlaku za sva tri dela, kolevku,sportsko sedište i auto sedište. Veoma je poželjno da kada kupujete kolica kupujete sa garancijom jer su kolica veoma bitna stavka i u slučaju nekih nedostataka možete bez problema da se obratite i potražite pomoć tamo gde ste ih kupili.

SAVETI KAKO TREBA DA IZGLEDA BEBINA SOBA

Bebina soba je mesto u kojem će ona prvih meseci života provoditi najviše vremena. Zato je veoma bitno da taj prostor bude uređen sa posebnom pažnjom.
Soba mora da bude dobro osvetljena, da se redovno provetrava, čisti, a stvari treba rasporediti tako da vam uvek budu pri ruci. Preporučljivo je da u prvim mesecima mama i tata budu u istoj sobi sa novorođenčetom, kako bi mogli da prate sve što se dešava i da blagovremeno odreaguju.
Komodica ili ormarić za bebine stvari, krevetac, sto za prepovijanje rasporedite u zavisnosti od prostora koji vam je na raspolaganju, ali vodite računa o sledećem: krevetac i sto za prepovijanje ne smeju biti blizu prozora, na promaji ili preblizu grejnog tela (grejalica, TA peć, radijator).
Komodica treba da bude prostrana i funkcionalna kako bi u, i na nju stale sve stvari koje ćete koristiti u toku dana i noći (sigurno nekoliko meseci). Krevetac treba da bude okrenut tako da bebi nikada ne ide sunce u oči.
Optimalna temperatura sobe je 22 stepena, a prvih dana kada beba dodje iz porodilišta može da bude i do 24 stepena. Vazduh u toku zime može da bude dosta suv i zato na grejna tela treba stavljati posudu sa vodom ili vlažnu pelenu. Nikada ne ostavljajte uključenu grejalicu i bebu samu u sobi.
U toku cele noći može da bude uključena stona lampa, ali ne treba da bude okrenuta u bebinom pravcu.
Higijena bebine sobe se mora redovno održavati, ali to radite kada je ona u drugoj prostoriji. Koristite vlažnu krpu ili usisivač.
Sobu svakodnevno provetravajte. U zimskim danima dovoljno je i pet minuta, a u proleće i leto, više puta u toku dana ili držiti otvoren prozor, ali tako da beba bude zaštićena od promaje ili vetra.
Nikada, ali zaista nikada, nemojte pušiti u bebinoj sobi i ne dozvolite nikome da ulazi sa cigaretom u njen mali raj, pa makar to bilo i “na sekundu”.

%d bloggers like this: